Intézményeknek

Játékos programozás és digitális készségfejlesztési foglalkozások óvodásoknak

Tisztelt Intézményvezető!

A következő generációk életében a kódolási alapismeretek ugyanolyan általános tudásként lesznek jelen, mint az idegen nyelvek napjainkban. A Robocode-ot azért alkottuk meg, hogy az óvodás és kisiskolás korosztály digitális kompetenciáit fejlesszük játékos formában.

A Robocode tanfolyamokkal új, különleges foglalkozással színesítheti intézménye palettáját. Ezzel a lehetőséggel élve még vonzóbb és egyedibb lehet óvodája, hiszen olyan képességfejlesztő szolgáltatást tud nyújtani a gyerekeknek, ami későbbi tanulmányaikban jelentős előnyt jelent számukra. Jelenleg Magyarországon egyedül a Robocode foglalkozik a 4-8 éves korosztály ilyen jellegű oktatásával.

robocode.eu
robocode.eu
robocode.eu
robocode.eu

Bemutatkozás

Az óvodások és az általános iskola első két osztályába járók számára kidolgozott módszertant - sikerrel alkalmazott nemzetközi tapasztalatok figyelembevételével - sok éves tapasztalattal rendelkező magyar pedagógusok fejlesztették ki. Robocode foglalkozásai játékos tanulásra épülnek. A foglalkozásokon a gyerekek először különböző logikai feladatokkal találkoznak, melyek előkészítik a későbbi kódoláshoz szükséges gondolkodást. Életkori fejlettségüknek megfelelő szinten megismerik a programozáshoz szükséges alapfogalmakat, mint az algoritmus, ciklus, feltétel, melyeket különböző játékos feladatokon keresztül gyakorolnak is.

A logikai játékok során észrevétlenül merülnek el a kódolás világában és fejlesztik digitális képességeiket, ezért későbbi tanulmányaik során már otthonosan fognak mozogni a digitális technológiák világában és hatékony ki tudják majd használni az abban rejlő lehetőségeket számítógépes világban. Ezek az ismeretek nagyon sok területen fejlesztik a gyerekek gondolkodását, mint például az absztrakció, általánosítás, algoritmikus gondolkodás, probléma megoldó képesség. Az ismeretek elsajátítása nem a számítógép előtt történik, hanem egyedi eszközeink segítségével. Sok mozgással, énekkel, mondókával gazdagítjuk a Robocode óráit.

Amennyiben sikerült felkelteni érdeklődését, kérjük keressen meg minket az alábbi elérhetőségek bármelyikén. Munkatársaink nagyon szívesen bemutatják a módszertant személyesen is és ingyenes próbaórára is lehetőség van.

Kapcsolatfelvétel

    Back to top